Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης μίλησε στο ΒΗΜΑ FM για τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του εισηγητή του ΚΤΕ Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ και το αν θα παραμείνει στο κόμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: Δεν έχω αλλάξει κόμμα τα τελευταία 38 χρόνια, αλλά περιμένω το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων».

Για τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του εισηγητή του ΚΤΕ Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ ο κ. Σηφουνάκης είπε πως: Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (για παράδειγμα) εμφανιζόμαστε ότι είμαστε απόντες από το σχεδιασμό της συνολικής πολιτικής, ενώ δεν είναι έτσι και δεν λειτουργεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όταν πριν από μερικούς μήνες το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν την πρόταση νόμου, η Ν.Δ. μας αγνόησε. Γιατί αυτό εξυπηρετούσε τον πολιτικό και κομματικό της σχεδιασμό.

Για το αν θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής δήλωσε πως: «Δεν έχω αλλάξει κόμμα τα τελευταία 38 χρόνια που είμαι στο ΠΑΣΟΚ και είμαι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα. Κάνετε αυτή τη δημοσιογραφική ερώτηση, αλλά δεν είναι έτσι. Εξαρτάται μόνο από έναν αυτό… Επαναλαμβάνω, εγώ, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, αναμένουμε το τελικό κείμενο».