Μία νέα δημοσκόπηση από την Pulse παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αφορούσε τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας: προσφυγικό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, κορονοϊός.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 83% του συνολικού δείγματος (1.258 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου) ανησυχούν πολύ ή αρκετά για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το 7% ανησυχεί μέτρια, ενώ το 5% ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι όμως είναι για τη στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς το 84% δήλωσε πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το τι θα πράξει η γείτονα χώρα.

Το 76% του ερωτηθέντος δείγματος δηλώνει εμπιστοσύνη στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο σε αντίθεση με το 18% που δηλώνει αβεβαιότητα.

Διχασμένοι φαίνεται πως είναι οι πολίτες σχετικά με τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς το 46% δήλωσε πως είναι σωστό ή μάλλον σωστό, και επίσης το υπόλοιπο 46% δήλωσε πως είναι λάθος ή μάλλον λάθος. Το υπόλοιπο 8% δεν απάντησε επί του θέματος.