Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και επισκέφθηκε τη δικαστική υπάλληλο η οποία το πρωί δέχθηκε αναίτια επίθεση με μαχαίρι από 37χρονο αλλοδαπό ιρανικής καταγωγής, ενώ παράλληλα εξήγγειλε την λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά Μέγαρα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αθανασίου μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν μετέβη αμέσως στον Ευαγγελισμό για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας της. Μετά την ενημέρωση που είχε από τους θεράποντες ιατρούς, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην ίδια και την οικογένειά της. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο 37χρονος αλλοδαπός, επιτέθηκε αναίτια με μαχαίρι εναντίον της γραμματέως και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, και την πλάτη.

Ο αλλοδαπός εξέτιε από 15 Αυγούστου 2013 ποινή φυλάκισης ενός έτους στο Κατάστημα Κράτησης Χίου για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών. Απολύθηκε με όρους στις 25 Οκτωβρίου 2013 και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στα ανακριτικά γραφεία.

Ο δράστης μετά την επίθεση συνελήφθη και η υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.