Οι δικηγόροι της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντα τους τη Δευτέρα, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε σήμερα στην Ευελπίδων δικαστική υπάλληλος.

Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα.

Η απόφαση ελήφθη ως ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο που τραυματίστηκε σοβαρά αλλά και όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας.

Επιπλέον, η απόφαση έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την «εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, που έχει ως αποτέλεσμα όλοι όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων ή τυγχάνει να διέρχονται από αυτούς (δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και απλοί πολίτες) να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή», όπως σημειώνουν.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε την ελληνική πολιτεία να προχωρήσει σε άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους των δικαστηρίων, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για την παροχή οποιασδήποτε υλικής ή άλλης συνεισφοράς προς το σκοπό της ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του σοβαρότατου ζητήματος της ασφάλειας των δικαστηρίων.