Την άποψη ότι με το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα θα υπάρξει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.  Χατζηδάκης τόνισε ότι έχουν ακουστεί πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους βουλευτές, εκ των οποίων, όπως είπε, πολλές θα εφαρμοστούν ενώ σημείωσε πως με το νέο φόρο θα υπάρξει και μια σχετική ελάφρυνση των βαρών που έχουν επωμιστεί ορισμένοι πολίτες.

«Είναι άδικο να λες ότι φορολογώ μόνο τα σπίτια και αγνοώ την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Σχετικά με την έναρξη από σήμερα της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο υπ.Ανάπτυξης υπογράμμισε πως η Ελλάδα «δεν μπορεί να κλειστεί στο καβούκι της», τονίζοντας ότι στη Βαρκελώνη ή στην Κωνσταντινούπολη τα καταστήματα λειτουργούν με εκτεταμένα ωράρια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν απώλειες στον τουρισμό.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως «πυρήνας» του προβλήματος είναι το μέγεθος του Κράτους.

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να προχωρήσουν» τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης, αναφέροντας πως βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η κυβέρνηση είναι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο περιορισμός του Δημοσίου.