Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς ομοσπονδίες και δε θα δεχθεί παρέμβαση από κανέναν.

Το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε να είναι πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνει και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Και από αυτή την κατάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να το βγάλει. Πώς; Με το να το αφήσει στα χέρια των FIFA και UEFA.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στο μνημόνιο συνεργασίας που θέλει να υπογράψει με τις διεθνείς ομοσπονδίες και αυτό θα γίνει πράξη και μάλιστα σύντομα.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ελβετία, στην έδρα της UEFA, για μια πρώτη συνάντηση παρουσία και ανθρώπων της FIFA. Οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες, άλλωστε, έχουν ενημερωθεί για τις σκέψεις του πρωθυπουργού και είναι θετικές.

Από εκεί και πέρα, όταν θα έχει ετοιμαστεί το μνημόνιο, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να βάλουν τις υπογραφές τους στο μνημόνιο, με τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου πλέον να περνάει στα χέρια των FIFA και UEFA για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Αυτές θα είναι που θα αποφασίζουν για όλα, ώστε να μην μπορεί κανείς να χρεώνει στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση τον ένα ή τον άλλο επιχειρηματία, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα διστάσει να κάνει πράξη την απειλή του για GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου αν η ΕΠΟ ή οποιοσδήποτε άλλος προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.