Ο Άδωνις Γεωργιάδης απολογείται για το παρελθόν του: Δεν υπήρξα αντισημίτης

«Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:51
22/01/2020
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απολογείται για το παρελθόν του: Δεν υπήρξα αντισημίτης
23
loading

Στο παρελθόν του αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Άουσβιτς, μιας και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησα ότι το έκανε για πολιτικούς λόγους. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης απολογήθηκε για την προσωπική του σχέση με τον Κώστα Πλεύρη, που είχε δώσει την εντύπωση ότι συμμερίζεται αντισημιτικές απόψεις μέσα από τη σελίδα του στο facebook.

«Έχω πολλές φορές δημοσίως απολογηθεί διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πολλοί με κατηγορούν ότι υποκρίνομαι. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αυτά τα λέω για να γίνω Υπουργός, και οφείλω, όχι στους πολιτικούς μου αντιπάλους από την Αριστερά, αυτοί δεν θα πειστούν ό,τι και να πω, διότι έχουν συμφέρον εναντίον μου, αλλά στους άλλους που το λένε καλόπιστα, να απαντήσω. Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη», πρόσθεσε στο ίδιο post.

Όπως τόνισε, «συμβουλεύω τον καθένα και την καθεμία σας που θα του δοθεί η ευκαιρία να πάει, να το κάνει».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Επ' ευκαιρία της επίσκεψης μου στο Άουσβιτς!

Σίγουρα είδατε την χθεσινή μου επίσκεψη στον τόπο Μαρτυρίου εκατομμυρίων Εβραίων στο Άουσβιτς. Φέτος, συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό και έχουν ξεκινήσει πολλές εκδηλώσεις Μνήμης, με αποκορύφωμα την παρουσία των Ηγετών την προσεχή Δευτέρα, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Πρωθυπουργός.

Ως συνήθως συμβαίνει με μένα, η παρουσία μου εκεί προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, λόγω όμως της σοβαρότητας του θέματος, της καταπολέμησης δηλ. του Αντισημιτισμού, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας.

Πρώτον, συμβουλεύω τον καθένα και την καθεμία σας που θα του δοθεί η ευκαιρία να πάει, να το κάνει.

Εγώ ήδη είπα σήμερα στους γιους μου και κυρίως στον μεγαλύτερο, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάμε εκεί να δούνε με τα μάτια τους το τι έγινε.

Είναι σίγουρα αδύνατον για τον κοινό νου να συλλάβει το μέγεθος του Εγκλήματος του Ολοκαυτώματος, όχι μόνον για τα βασανιστήρια και τα εκατομμύρια των νεκρών, απλώς και μόνον διότι έτυχε να γεννηθούν Εβραίοι, αλλά για την μεθοδικότητα του. Εκτελέσεις σε βιομηχανική παραγωγή!
Θηριωδίες στην Ιστορία έχουν γίνει πολλές δυστυχώς, αλλά τέτοιου μεγέθους μεθοδικότητα ποτέ.

Το Ολοκαύτωμα γίνεται έτσι πράγματι ένα Μοναδικό στην Ιστορία γεγονός και σίγουρα η μελανότερη σελίδα στην Ιστορία της Ευρώπης.

Έχω πολλές φορές δημοσίως απολογηθεί διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά.

Ο κυριότερος λόγος δεν είναι η ασέβεια στην μνήμη τόσων αθώων ανθρώπων που υπέφεραν και στις οικογένειες τους, αλλά το ότι και σήμερα, την ώρα που μιλάμε, ο αντισημιτισμός είναι παρών. Πρέπει να τον καταπολεμήσουμε τώρα στην αρχή του και να μην επιτρέψουμε να θεριέψει.

Δυστυχώς, η ιστορία διδάσκει ότι κάτι που έγινε μία φορά δύναται να επαναληφθεί, άρα για να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα πρέπει να δράσουμε τώρα.

Πολλοί με κατηγορούν ότι υποκρίνομαι. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αυτά τα λέω για να γίνω Υπουργός, και οφείλω, όχι στους πολιτικούς μου αντιπάλους από την Αριστερά, αυτοί δεν θα πειστούν ό,τι και να πω, διότι έχουν συμφέρον εναντίον μου, αλλά στους άλλους που το λένε καλόπιστα, να απαντήσω.

Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη.
Αντισημιτική, διότι αναπαράγει ένα κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, ότι δηλαδή οι Εβραίοι, κατά κάποιον τρόπο ελέγχουν τα πάντα και άρα για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις την εύνοια τους. Άρα εγώ για να αποκτήσω αυτή την εύνοια λέω όσα λέω.

Οι Εβραίοι είναι ένας σεβαστός λαός με τεράστια ιστορία και πρόοδο, με επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και ένα ισχυρό πλέον κράτος, αλλά όχι δεν ελέγχουν τα πάντα. Αγωνίζονται και αυτοί, όπως όλοι οι λαοί για την πρόοδο και την προκοπή τους, αλλά καμμία συνωμοσία δεν υπάρχει πίσω από αυτό.

Το δεύτερο βασικό επιχείρημα, είπα είναι άδικο διότι η ίδια η ιστορία μου δείχνει ότι είναι ψευδές. Η δημόσια δήλωση μου για τα λάθη του παρελθόντος μου ως προς αυτό το ζήτημα έγινε το 2017.

Προσέξτε τώρα το παράλογο, "το έκανες για να γίνεις Υπουργός".

Μα το 2017 είχα γίνει ήδη δύο φορές Υπουργός σε δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις και τότε ήμουν ήδη Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύω ότι χωρίς να κάνω απολύτως τίποτε τέτοιο, εάν κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι θα γινόμουν πάλι Υπουργός ως Αντιπρόεδρος της;

Την δημόσια δήλωση την έκανα και θα την κάνω όσες φορές χρειαστεί για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ντρέπομαι για όλα αυτά. Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ αν και μέσα μου ποτέ δεν υπήρξα, άφησα πολλά περιθώρια.

Και δεύτερον, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω το δικό μου παράδειγμα για να γίνει εργαλείο καταπολέμησης του. Και μην έχετε αυταπάτες, ο αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς ακόμη και μεγαλώνει. Και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ξεριζώσουμε. Είναι μια ασθένεια που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα.

Χρωστώ και μια απάντηση σε μία κυρία που έγραψε εδώ στα σχόλια "πώς η Βουλή επέτρεψε σε μένα να ηγηθώ κ.λπ".

Δεν με έστειλε η Βουλή. Έλαβα προσωπική πρόσκληση από τους διοργανωτές, την European Jewish Association και ανταποκρίθηκα και μάλιστα με προσωπικά μου έξοδα. Εκεί συνάντησα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ως Υπουργός εν ενεργεία έγινα επικεφαλής της.

Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Τι

  Εσύ δεν είσαι ο καλύτερος άνθρωπος της κώλο Τούμπας....;;;

 2. avatar @19

  η ζωή σου ντουμπλε φας μέσα και έξω τι φοράς.....

 3. avatar 19

  Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως από την κουτάλα Μα σε πήρανε χαμπάρι και Σε κλείσανε στη γυάλα......

 4. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  Μνημόνια για πάντα !!!!!!

 5. avatar 4αυγουστου

  {...} προδότη για να ανέβεις ψιλά τα πούλησες όλα ουστ {...}

  1. avatar οτι εκανε ο κοκαλης κουντουρα παπαχριστος τζουμακας ραγκουσης τζακρη

   μπολαρης κοτζιας χρυσιβελονη κτλ κτλκτλκτλκτλκτλτκλττλλτλλτλλτλλτλλτλλτλλτλτλκτκτκκκτλλτλλτλλτλλτλκτλκτλκτλκτλ

 6. avatar Κερασμενο

  Δεν θα σε εξοριζανε στην Αρχαια Ελλαδα που καποτε κερδιζες πολλα ευρο απο τα βιβλια σου για Εκεινη.Θα σε εξανδραποδισανε λουομενο...!!!!

 7. avatar Ανενδοτος

  Νομίζω πως έχει καταντήσει πλέον αστείο , το να ασχολείται κανεις , με τον καρπο αυτο της φαιδρας πορτοκαλεας .

 8. avatar Ουουουου….

  .....δεν βρέχει....μας φτύνουν!!

 9. avatar Συγκρίσεις

  Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι αντισημίτης;________________________________
  ΝΑΙ: Να είσαι ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.________________
  Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι ανθέλληνας;________________________________
  ΝΑΙ: Να είσαι ελληνόφωνος ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.

 10. avatar Πιο

  Διμουρος πεθαίνεις .Διπρόσων και άθλιο ανθρωπάκι αυτοι που σε ψήφισαν απορώ είναι υγιείς. Πόσα και πόσα υποστηρίζει κατά το συμφέρον σου και μετά τα αποποιηθηκες.[...] όπου γέρνει η βάρκα είσαι μια ζωη

  1. avatar μη ξεχνας τα ανελ…τα κλεφτοπασοκια και τα αλλα σκουπιδια του

   σφυριζα

  1. avatar Μπουμπούκος

   Πώς είμαι αντισημίτης;
   Με τον Σημίτη είμαστε φίλοι.

 11. avatar Ένας πολιτης

  Χάχαχα. Καινούριο συκώτι κάναμε.

 12. avatar Σκέτος

  Θέλουμε να σε πιστέψουμε αλλά ο "φάκελός" σου είναι πολύ βαρύς.

 13. avatar Χαχαχα χα

  Πως απολογείται αφου δεν υπήρξε , δημοσιογραφάρα μου μεροληπτική εσύ;

 14. avatar Όνειδος για τη Βουλή

  Έχει το θράσος να διαψεύδει αυτά που διακήρυσσε λάβρος κατά των Εβραίων, αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση και αυτά που ακούγαμε με τα αυτιά μας! Αυτά που εκπαίδευσε τους οπαδούς του να λένε!
  Ξαφνικά λάθος ακούγαμε και βλέπαμε!
  Δεν έλεγε τίποτα απ'όλα αυτά!
  Πόση υποκρισία, πόσο ψέμα, πόσες κολοτούμπες από τέτοια νούμερα!

  1. avatar οι ανελ…ηταν λαβροι με το συριζα

   ομως αφομοιωθηκαν...εγιναν ενα αναρχοτσιριζονικο σαλατικο

 15. avatar Σκορακι

  Τυχοδιώκτης,καρεκλοκενταυρος και [...]

  1. avatar ο ραγκουσης????

   ναι ειναι

 16. avatar MeaQulpa

  Πολιτικάντης!

  1. avatar ο κουικλ??????

   χουνταλας.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει