Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποίησε η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απάντηση του κόμματος στην τοποθέτηση του επίτιμου πρόεδρου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή της, το πρωί στο Μουσείο Ηράκλειου, η κ. Μπακογιάννη είπε:

«Εγώ νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει. Ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία, και ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου», απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της Ν.Δ., οι οποίες δεν έχουν ουσία, λέγοντας επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

Τέλος, αναφερόμενη στο ότι το Μουσείο Ηρακλείου παραμένει κλειστό, θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να παραστεί και στους τέσσερις νομούς στις παρουσιάσεις των υποψηφίων του συνδυασμού του Δ. Γιαννουλάκη τον οποίο στηρίζει .