Τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι από την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν θα πληγούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Η πρώτη κατοικία των ευαίσθητων ομάδων είναι απολύτως προστατευμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

Οι μόνοι που έχουν λόγο ανησυχίας είναι όσοι εκμεταλλεύθηκαν την υφιστάμενη κατάσταση και ενώ μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (είχαν καταθέσεις, είχαν εισοδήματα), δεν ανταποκρίνονταν. Είμαστε κατηγορηματικοί, είμαστε απόλυτοι, στο ότι όσοι έχουν πληγεί από την κρίση αποδεδειγμένα, σε βαθμό που να μην μπορούν να ανταποκριθούν, θα προστατευθούν πλήρως».

Αναφορικά με την απεργία που έχει προαναγγείλει η ΟΛΜΕ, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι «πρέπει η κοινωνία να προστατεύεται και η νομιμότητα να τηρείται».

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιστράτευση, σε περίπτωση απεργίας διαρκείας, ο κ. Κεδίκογλου απέφυγε να το αποκλείσει, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κατάσταση δεν θα φτάσει σε τέτοιο σημείο. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε αυτές τις εξελίξεις. Εκτιμώ ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θέλει να φτάσουμε σε απόπειρες καταστάσεων ομηρίας, όπως πήγε να γίνει τον περασμένο Μάιο» είπε.

Επανέλαβε, επίσης, ότι τα σχολεία δεν μπορεί να γίνουν πεδία κομματικής αντιπαράθεσης και πολιτικής εκμετάλλευσης, ενώ για την ηγεσία της ΟΛΜΕ είπε ότι βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου».

Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε και τη νέα έκθεση του ΔΝΤ λέγοντας: «Οι διάφορες δηλώσεις είναι πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες. Εμείς λειτουργούμε με έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό. Αυτό που προέχει είναι στη διαβούλευση του φθινοπώρου, που θα αρχίσει για το διάστημα μετά από το 2014, η Ελλάδα να φανεί όσο γίνεται πιο ισχυροποιημένη».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις δηλώσεις Πούτιν περί επενδύσεων στην Ελλάδα σχολίασε: «Ο κ. Πούτιν είπε οι επενδύσεις να μην φεύγουν από το έδαφος της Ρωσίας. Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και αποδεικνύεται από το επενδυτικό ενδιαφέρον».