Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ αλλά απάντησε και για τα όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ, στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι: «Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων», προσθέτοντας πως «η ΔΕΗ δεν είναι αυτό που ήταν την δεκαετία του 70, δεν είναι κρατικό μονοπώλιο».

Μάλιστα σε σκωπτικό τόνο διερωτήθηκε: «Ποιος ιδιωτικοποίησε το 49% του ΑΔΜΗΕ ; Μήπως ένα κόμμα που ξεκινά από Σ και τελειώνει σε ΥΡΙΖΑ ; Ποιος ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ ; Μήπως ένα κόμμα με αρχηγό το όνομα του οποίου αρχίζει με Τ και τελειώνει σε σίπρας ; Ποιο κόμμα αποφάσισε να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ; Μήπως ένα κόμμα που κάθεται τώρα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παριστάνει τον εισαγγελέα;».

«Δεν στενοχωριέστε που παραλάβατε τη ΔΕΗ με μερίδιο 96% και την δώσατε με μερίδιο 71% και χάσατε 640.000 πελάτες με την σφραγίδα του κ. Τσίπρα; Αν εσείς το ανέχεστε, εμείς δεν το θέλουμε. Να έρχεται κάθε τρεις και λίγο ο εκάστοτε υπουργός Ενέργειας και να ζητά από τους Έλληνες πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη» είπε.

«Κι αυτό στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς χαρακτηρίζεται στήριξη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει σε μια οργουελιανή αντίληψη για τα πράγματα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ και αντέστρεψε τα βέλη λέγοντας πως πολιτική απαξίωσης της ΔΕΗ άσκησε στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την οποία μάλιστα «πρέπει επιτέλους να απολογηθεί στον ελληνικό λαό».

Ο υπουργός ανέφερε ότι: «μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Με αυτή την πολιτική κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην οικονομία και πρωτίστως απέναντι στην πατρίδα μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ‘χε κάνει λαμπόγιαλο και κουνάει το δάχτυλο»

Επιπλέον, σήμερα 28 Νοεμβρίου ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την αντιπαράθεση που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη ΔΕΗ.

«Μιλάγαμε για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα χε κάνει λαμπόγιαλο στην επιχείρηση. Την είχε φέρει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας και κουνούσε το δάχτυλο και έκανε και παρατηρήσεις περί του θέματος», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι δεν είναι κακό στη ζωή να παραδεχόμαστε ότι σε κάποια πράγματα έχουμε κάνει λάθη.

Χαρακτήρισε αντιφατική την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τη μια επιχειρηματολογεί ότι η μονιμότητα έχει ήδη καταργηθεί και από την άλλη, στηλιτεύει την ρύθμιση για την κατάργηση της μονιμότητας ως απαράδεκτη και αντισυνταγματική.