Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μίλησε και για τα μελλοντικά σχέδια για τη ΔΕΗ.

«Μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Με αυτή την πολιτική κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην οικονομία και πρωτίστως απέναντι στην πατρίδα μας» ανέφερε.

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ και αντέστρεψε τα βέλη λέγοντας πως πολιτική απαξίωσης της ΔΕΗ άσκησε στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την οποία μάλιστα «πρέπει επιτέλους να απολογηθεί στον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε δε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζονται σήμερα σαν εισαγγελείς όταν ήταν εκείνοι που: πήραν τον Δεκέμβριο του 2014 την ΔΕΗ με 7.388.624 ενεργούς πελάτες και την άφησαν με 6.755.916 πελάτες, δηλαδή 640.000 λιγότερους πελάτες, παρέλαβαν μια ΔΕΗ με μερίδιο αγοράς 96% και την παρέδωσαν με μερίδιο αγοράς 74%, παρέλαβαν την τιμή της μετοχής της ΔΕΗ στα 7,2 ευρώ και την παρέδωσαν στο 1,3 ευρώ.

«Κι αυτό στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς χαρακτηρίζεται στήριξη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει σε μια οργουελιανή αντίληψη για τα πράγματα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι», είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε επίσης σε αντιφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν από την μία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι αυξάνει το κόστος της ΔΕΗ και από την άλλη θα δίνει μισθούς πείνας στους νεοπροσλαμβανόμενους. Σημείωσε πως «αυξημένο κόστος με μισθούς πείνας δεν υπάρχει» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει από ποια πλευρά θα ασκεί κριτική.

Ο κ. Χατζηδάκης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ενώ στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, έπραξε όσα η ΝΔ πρεσβεύει, την κατηγορεί σήμερα γι αυτό ακριβώς. Μάλιστα σε σκωπτικό τόνο διερωτήθηκε: «Ποιος ιδιωτικοποίησε το 49% του ΑΔΜΗΕ ; Μήπως ένα κόμμα που ξεκινά από Σ και τελειώνει σε ΥΡΙΖΑ ; Ποιος ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ ; Μήπως ένα κόμμα με αρχηγό το όνομα του οποίου αρχίζει με Τ και τελειώνει σε σίπρας ; Ποιο κόμμα αποφάσισε να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ; Μήπως ένα κόμμα που κάθεται τώρα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παριστάνει τον εισαγγελέα;».

Αναφορικώς με την κριτική περί της διαδικασίας των προσλήψεων στη ΔΕΗ και την συμμετοχή του ΑΣΕΠ, ο αρμόδιος υπουργός είπε «για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν” ότι την διαδικασία αυτή, που σήμερα κατηγορεί ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε με τις προσλήψεις στην ΡΑΕ, ως κυβέρνηση στις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. «Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ κάπου πρέπει να έχει και όρια», είπε.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην διάταξη για την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ όπως και στην κατάργηση της μονιμότητας για τα Διευθυντικά Στελέχη που θα έχουν τριετή θητεία και θα κρίνονται για το έργο τους, υπογραμμίζοντας: «Γι αυτή μας την πολιτική είμαστε υπερήφανοι. Εμείς, κοιτάμε το αύριο, ενώ εσείς είστε κολλημένοι στο χθες».