Καταγγελίες Καμμένου περί συγκάλυψης στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Βολές κατά της ανακρίτριας εξαπολύει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:49
13/08/2013
Καταγγελίες Καμμένου περί συγκάλυψης στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
loading

Την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατήγγειλε «ανοιχτά και επίσημα τις έκνομες ενέργειες της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη και όσων κρύβονται πίσω από αυτές ως ηθικοί αυτουργοί».

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του επικαλέστηκε καταγγελίες της βασικής μάρτυρος Ζωής Γεωργαντά σύμφωνα με τις οποίες η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση «τής πρότεινε να συναντηθούν σε εξωθεσμική εκτός ανακριτικού γραφείου συνάντηση, δηλαδή σε προσωπικό ραντεβού με θέμα την υπόθεση αυτή».

Είπε επίσης ότι «τέτοιες ενέργειες όχι μόνο καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του υπουργού Δικαιοσύνης περί υπάρξεως κράτους δικαίου, αλλά εξευτελίζουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα». Κατήγγειλε δε ότι «σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, οι μέχρι σήμερα ανακριτικές ενέργειες κάθε άλλο παρά δικονομικές ενέργειες συνιστούν, αφού έχουν παραβιάσει βάναυσα το άρθρο 239 του κώδικα ποινικής δικονομίας και παρά την ύπαρξη εποπτεύοντος στην ανάκριση εισαγγελέως».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει αμέσως τις νόμιμες ενέργειες, «όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη εκ της ιδιότητός της» και τέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός με αγωνία περιμένει να αρχίσουν επιτέλους να εξαφανίζονται οι θύλακες σήψης που εδώ και χρόνια καταπληγώνουν το σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει