«Η μεθοδολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε, απαντώντας σε σχετική η ερώτηση, ο Μάκης Βορίδης στο περιθώριο της τελετής παράδοσης παραλαβής της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσέθεσε ωστόσο ότι αυτό το πρόσωπο θα «πρέπει να είναι κάποιο που να έχει ευρεία συναίνεση» και σημείωσε πως «υπάρχουν πρόσωπα από την Κεντροδεξιά που μπορούν να κερδίσουν αυξημένη πλειοψηφία».

Ο κ. Βορίδης, στο πλαίσιο της τελετής, έκανε λόγο για μια διοίκηση (του ΟΠΕΚΕΠΕ) που έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει το έργο της, ενώ ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση με την οποία, όπως ανέφερε, «είχαμε μια άψογη συνεργασία».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ο κ. Βορίδης σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως «θα πρέπει να είναι πιο χρηστικές» και ανέφερε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε «στην απλοποίηση αυτής της δηλώσεως».

«Αναλαμβάνουμε έναν Οργανισμό που έχει να διαχειριστεί περίπου 2,8 δισ. ευρώ αλλά και τους ελέγχους», επισήμανε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας. «Παραδίδουμε έναν Οργανισμό που “τρέχει” ομαλά» σημείωσε από τη μεριά του ο απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού, Θανάσης Καπρέλης.

Πληρωμές

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ύψους 120-130 εκατ. ευρώ που αφορά τα αγροπεριβαλλοντικά όπως βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, παραδοσιακοί ελαιώνες και σπάνιες φυλές.

Έως τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων 1,2 δισ. ευρώ, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και τα υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης.