Στο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Πολυτεχνείο αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τονίζοντας πως αυτά που έκανε ο Χρυσοχοΐδης, «έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς».

«Έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς αυτά. Παρά το ότι έγινα αγριότητες σε επίπεδο ατομικό. Μπήκαν στα δικαστήρια και τους βαράγανε», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν είναι «όπλα» αυτά που βρέθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) δηλαδή τα κοντάρια και τα μπουκάλια.

«Ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στην πορεία για το Πολυτεχνείο», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας όμως, «ότι η πορεία δεν ήταν αντικυβερνητική, αλλά είχε σκοπό να τιμήσει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου» διαφωνώντας έτσι με την άποψη που είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τόνισε πως «πολλά από αυτά (σ.σ που έχει κάνει ο Χρυσοχοΐδης) θα μπορούσαμε να τα έχουμε κάνει και εμείς. Αυτά που έγιναν στην εμπορική δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν έχουν δικαίωμα οι συντηρητικοί καθηγητές, πέρα από ευθυνοφοβία, κλείνουν την πόρτα του πανεπιστημίου δέκα μέρες νωρίτερα από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών να μαζευτούν να δουν τι θα κάνουν. Ήταν λάθος των Συγκλητικών, δεν έπρεπε να γίνει. Η δράση φέρνει αντίδραση καμία φορά».

«Πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας μερικές φορές. Δεν είναι ωραία εικόνα για Πανεπιστήμιο, αυτά έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να υπάρχει μία μεγαλύτερη τάξη στα Πανεπιστήμια. Δεν μπορεί όμως κάποιες ατέλειες εκείνης της εποχής να ισορροπούνται με το ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Μπερδεύουμε την αστυνόμευση με την αστυνομοκρατία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πορεία για το Πολυτεχνείο, τόνισε ότι «είναι ένα μήνυμα γενικότερο, δεν είναι μόνο αντικυβερνητικό. Η κοινωνία αντιδρά, αντιδρά και το φοιτητικό κίνημα, το οποίο δεν μπερδεύω με τους μπαχαλάκηδες».

Τέλος, ο κ. Παπαχριστόπουλος εκτίμησε ότι «το θέμα των προσφύγων είναι εθνικό θέμα και αν δεν ενωθούμε όλοι- δεν είναι θέμα να πέσει ο Μητσοτάκης- τελειώνει η χώρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.