Η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα δεν είναι μια τυχαία επιλογή της κινεζικής οικονομικής υπερδύναμης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πώς κινούνται οι οικονομίες και οι αγορές.

Η παρουσία του στην Κίνα ήταν απόλυτα στοχευμένη στη δημιουργία μια στέρεης διμερούς συνεργασίας που θα δώσει στη μεγάλη αυτή χώρα μια πύλη εισόδου στην Ενωμένη Ευρώπη αντλώντας πολλαπλάσια ανταλλάγματα για την εθνική μας οικονομία.

Δε χρειάζεται νομίζω να θυμίσω την πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και επενδύσεων στη χώρα. Το κλείσιμο των λιμανιών και την απόρριψη κάθε ξένου κεφαλαίου που ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα.

Αν υπήρχε δυνατότητα να μετρηθεί με ακρίβεια το κόστος της χαμένης ευκαιρίας, αυτό θα αθροίζονταν σε πολλά δις ευρώ όλα τα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει στην πορεία της χώρας τον πιο βασικό συντελεστή προόδου που ακούει στο όνομα επενδύσεις. Επικεφαλής ο ίδιος της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας γνωρίζει καλά πως οι πρωθυπουργοί προβάλλουν ευκολότερα από τον καθένα την προοπτική της χώρας τους. Αποτελούν εγγύηση και ασφάλεια για τους επενδυτές. Δίνουν τον τόνο που κινείται η οικονομία.

Η Ελλάδα μόλις ξεκίνησε να προεξοφλεί ένα ισχυρό μέλλον. Το σχέδιο και η ικανότητα του Πρωθυπουργού να αναδεικνύει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας έχει αναγκάσει τους ξένους επενδυτές, κράτη και ιδιώτες, να αναζητούν θέση στον νέο επενδυτικό χάρτη της χώρας μας.

Είναι ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε τη δυναμική που αναπτύσσει η χώρα και να την χτίσουμε σωστά. Είναι μια μεγάλη προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού σε ένα στοίχημα που θα το κερδίσει ο ίδιος και θα το εισπράξει η Ελλάδα.