Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Στράτου Σιμόπουλου και της Κατερίνας Νοτοπούλου, ξέσπασε τις τελευταίες ώρες.

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του κ. Σιμόπουλου, για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης με μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει νεαρή τσιγγανοπούλα, που παρελαύνει με το σωματείο των Ρομά, να ποζάρει ως ροκ σταρ στους φωτογράφους.

Με ανάρτηση του στο Facebook ο βουλευτής της ΝΔ., συνιστά στους διοργανωτές της παρέλασης να είναι πιο προσεκτικοί και να θέτουν αυστηρότερα κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ακροδεξιό παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ

Η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα από τον βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου.

Συγκεκριμένα η κ. Νοτοπούλου σε δήλωσή της αναφέρει: «Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου “Η ΑΓΑΠΗ” βρήκε να στοχοποιήσει ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να “πιστοποιήσει” τον ισχυρισμό του. Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του κ. Σιμόπουλου.

Δε μας είπε ο “άριστος” στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμόπουλος, ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής;

Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Η απάντηση του Στράτου Σιμόπουλου

Με νέα του ανάρτηση, ο Στράτος Σιμόπουλος, απάντηση στην Κατερίνα Νοτοπούλου, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες.

«Η κ. Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψη μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρευλαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη «ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης» (υπάρχει σχετικό μου σχόλιο). Επίσης της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου, σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου. Φυσικά, που τέτοια ευθιξία», σημειώνει ο κ. Σιμόπουλος.

Η ανάρτηση του Στράτου Σιμόπουλου