Την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και η ομαλή πορεία της χώρας χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας διατυπώνει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Χρήστος Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να αντιμετωπίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα τα σημεία στα οποία η χώρα έχει δεσμευτεί και έχουμε μείνει πίσω» τονίζει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μετέχει στις συζητήσεις για την εξειδίκευση της νέας προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων, τα οποία μετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

«Ο δύο μεγάλες λέξεις είναι ανάπτυξη και απασχόληση. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθούμε όλοι» τονίζει ο κ.Πρωτόπαππας, προσθέτοντας: «Η χώρα χρειάζεται να φύγει από το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, να δουλέψει με βάση ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στους κρίσιμους τομείς της ανάπτυξης, να αξιοποιήσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της».

«Παράλληλα, είναι κρίσιμο ζήτημα οι παρεμβάσεις που θα κάνει το κράτος – γιατί η ανάπτυξη καθυστερεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας- για να ανακουφιστούν οι άνεργοι» σημειώνει ο κ.Πρωτόπαππας.