Σημαντικός ρόλος για τους ανεξάρτητους βουλευτές

Τι θα γίνει στο ενδεχόμενο δικομματικής κυβέρνησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:11
21/06/2013
Σημαντικός ρόλος για τους ανεξάρτητους βουλευτές
loading

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι αυτοί που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της νέας κυβέρνησης που θα αποτελείται πλέον από δύο κόμματά, εφόσον η Δημοκρατική Αριστερά αποχωρήσει.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, η νέα κυβέρνηση θα έχει ισχνή πλειοψηφία 153 εδρών και μάλιστα με φόντο την ανάγκη λήψης σημαντικών αποφάσεων. Έτσι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελπίζουν στη στήριξη κάποιων από τους ανεξάρτητους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή ή κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στήριξη στην κυβέρνηση αναμένεται να παρέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ήταν πρώην κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές φαίνεται πως θα δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς τόνισε χθες και σήμερα πως όποιος ωθήσει τα πράγματα προς εκλογική διαδικασία οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή.

Στην αντίθεση θέση αναμένεται να βρεθούν ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης.

Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα ποια στάση θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουράκος, Πάρης Μουτσινάς, Θεόδωρος Σολδάτος και Μίμης Ανδρουλάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει