Σε «τεντωμένο σχοινί» είναι η κυβέρνηση μετά την πιθανή αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Δ. Χατζησωκράτης, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Φώτη Κουβέλη από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», είπε: «Ξέραμε ότι 4.000 πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου από το Δημόσιο. Αυτό είναι καταγεγραμμένο στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπάρχει από τις 6 Μαΐου».

Πρόσθεσε ακόμη: «Επειδή λοιπόν δεν βρισκόταν νούμερο, είπε ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν ήταν μια επιλογή εξαρχής της κυβέρνησης να παρέμβει για να γίνει η μεταρρύθμιση. Έπρεπε να γίνει μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ, αδιαμφισβήτητα. Δεν είχε γίνει όμως και κακώς δεν είχε γίνει. Η πρόταση παρέμβασης της ΕΡΤ δεν ήταν μια προγραμματισμένη μεταρρύθμιση με σχέδιο και προοπτική».

Ανέφερε μάλιστα ότι φαινόταν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε σχέδιο, λέγοντας: «Έδειχναν ότι σχέδιο δεν υπήρχε. Η κυβέρνηση δεν ήταν δυνατόν να λειτουργούσε, παρά μόνον μέσα από μια διαδικασία συνεννόησης».

Πάντως, κανείς δεν απαντά στο ερώτημα αν η ΔΗΜΑΡ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Τουλάχιστον δεν απαντά μέχρι να συζητήσει η κοινοβουλευτική της ομάδα σήμερα το πρωί.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ