Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, με φόντο τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ για το άνοιγμα της ΕΡΤ και το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση.

Αν και όλες οι πλευρές τηρούν στάση αναμονής και εμφανίζονται να μη μετακινούνται από τις διαφορετικές ερμηνείες η εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και το συμφέρον της χώρας.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη, όπως δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους. Ακόμη προβλέπονται προσλήψεις με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας και περίπου 30 άτομα προσωπικό που θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα.

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στο άνοιγμα της ΕΡΤ, στην κυβέρνηση αντιτείνουν ότι «το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει» και από τη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής, που θα λειτουργήσει προωθητικά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όλοι στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι θέλουν να προχωρήσουν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ