Τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε πολιτικό επίπεδο σχολιάζει και σήμερα η εφημερίδα New York Times.

«Φαινόταν σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό: Για μήνες η σταθερότητα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ οι φόβοι εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είχε ξεθωριάσει σαν ένα κακό όνειρο. Όμως, η πολιτική θύελλα που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απειλεί να τα ανατρέψει όλα», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Η αρθρογράφος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως τη Δευτέρα, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη σοβαρότερη πολιτική κρίση μόλις ένα χρόνο συμπλήρωσης της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία. Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας να κλείσει αμέσως η δημόσια ραδιοτηλεόραση πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων συμπαράστασης.

Σύμφωνα με τη New York Times, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η αστάθεια εξακολουθεί να ταλανίζει την ελληνική κυβέρνηση παρά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών ότι αντιστρέφεται το κλίμα για την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τρίτης ήταν μια ένδειξη ότι η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει καταρρεύσει και πως όλες οι πλευρές αγωνίζονται για να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση, σημειώνεται επίσης στο δημοσίευμα.

Αλλά αν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αναλυτές εκτιμούν πως θα πρόκειται για μία προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του προκειμένου να περάσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η NYT.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ