Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει αποφευχθεί. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θοδωρής Μαργαρίτης στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». Όπως είπε, «η απόφαση του ΣτΕ είναι “χαστούκι” στον Σαμαρά». Και τόνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που τεθεί προς ψηφοφορία η τροπολογία του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά θα την ψηφίσει προκειμένου να ακυρωθεί άμεσα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Ακούω την κυρία Ασημακοπούλου και όλο και περισσότερο πείθομαι ότι η τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, τέτοια εποχή, από τα τρία κόμματα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ και μάλιστα σε μια κυβέρνηση που η ΔΗΜΑΡ πήρε και μεγαλύτερες ευθύνες από όσες της αναλογούσαν, τινάζεται στον αέρα, με ευθύνη του Σαμαρά. Ο κίνδυνος για πρόωρες είναι εδώ όσο η Νέα Δημοκρατία χειρίζεται τα θέματα με τρίπλες. Δηλαδή, δεν αντιμετωπίζει το θέμα σοβαρά. Σε αυτή την τρικομματική κυβέρνηση έκαναν μια ζημιά με το αντιρατσιστικό και της κάνουν μια δεύτερη. Αναλαμβάνουν την ευθύνη απόλυτα κι αν συνεχίσουν με τις συμπεριφορές που βλέπω από τον κ. Στουρνάρα και από άλλες, θα την τινάξουν στον αέρα.

Πρέπει να αποκατασταθεί απολύτως η νομιμότητα. Πρέπει να εκπέμψει το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, να επανέλθουν όλοι στις θέσεις τους και από εκεί και πέρα έχουμε το χρόνο να αντιμετωπίσουμε το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ είναι “χαστούκι στον Σαμαρά”. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με φάπες, οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με συνεννόηση.

Σήμερα, έχουμε στη Βουλή την τροπολογία του ΚΚΕ, εάν μπει αυτή η τροπολογία στην ψηφοφορία, εμείς θα την ψηφίσουμε. Και η πράξη θα καταργηθεί σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ