«Ανάγκη ανασχηματισμού και συντονιστικού σχήματος»

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:22
17/06/2013
«Ανάγκη ανασχηματισμού και συντονιστικού σχήματος»
2
loading

Όλα τα θέματα που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα τέθηκαν επί τάπητος στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε θα ληφθούν και αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προγραμματική βάση λειτουργίας της κυβέρνησης και οι κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης. Επίσης βασικό θέμα είναι η αξιολόγηση της πορείας της χώρας.

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη, αλλά, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η ΕΡΤ δεν είναι το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που κάνουν οι τρείς αρχηγοί. Το θέμα, τόνισε, είναι η ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής τάξης, η ανάγκη λειτουργίας της κυβέρνησης ως τρικομματικής και όχι ως μονοκομματικής που θα ανέχεται τους άλλους δύο, και η ανάγκη πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι προχειρότητες, αντιφάσεις και οπισθοδρομήσεις.

Για την ΕΡΤ, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, η οποία θα ψηφίσει και το πλαίσιο λειτουργίας της.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι λέει αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να μαυρίσει τις οθόνες. Η απόφαση, πρόσθεσε, επιτάσσει την άμεση λήψη όλων των οργανωτικών μέτρων, ώστε να επανέλθουν οι εκπομπές και οι ψηφιακές δράσεις του δημόσιου φορέα.

Ο κ. Βενιζέλος φάνηκε κάπως δύσπιστος ως προς την ερμηνεία που μπορεί να δοθεί από διαφόρους και γι αυτό τόνισε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η αναφορά του σχετικά με την αποδοχή από την πλευρά του πρωθυπουργού των προτάσεων για τα γενικότερα θέματα. Φάνηκε να αποδέχεται ο κ. Σαμαράς, είπε, ότι χρειάζεται επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, την ανάγκη αξιολόγηση και αξιοποίησης προσώπων, δηλαδή, του ανασχηματισμού όπως εξήγησε, και τη διαμόρφωση ενός σχήματος συντονισμού της κυβερνητικής δράσης και εφαρμογής των αποφάσεων.

Προηγουμένως, τόνισε οκ. Βενιζέλος, έπρεπε να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης με αφορμή την ΕΡΤ. Να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, την προοπτική της κυβέρνησης και να απαντήσουμε στην αγωνία του λαού που δεν θέλει εκλογές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ανοίξει η ΕΡΤ και επισήμανε ότι η λειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνει από δημόσιο φορέα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δημόσιος φορέας πλην της ΕΡΤ.

Παραδέχθηκε ότι το κλίμα στη σύσκεψη ήταν φορτισμένο και το απέδωσε στο γεγονός ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα το οποίο δεν το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar KRFKLS

    πω πω ....λα , ποιος να το λεγε πριν 30 χρόνια ότι το πασοκ δε θα υπάρχει πλέον, και οι ψωφοφόροι θα μεταναστεύσουν στο νέο πασοκ το συριζα

  2. avatar el

    αυτή τη φάτσα πως θα γίνει να μη τη βλέπουμε άλλο, έκκληση προς το newsbeast

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει