Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30 το πρωί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικα στο υπουργείο Εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται η «τρύπα» στα εσόδα των ασφαλιστικών ταμείων, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουλίου, η μεταφορά της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, αλλά και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την ανάσχεση της ανεργίας.

Το απόγευμα οι κ.κ. Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι εξελίξεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κυρίως στη ΔΕΠΑ, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% για πιλοτικό διάστημα 6 μηνών και θέματα σχετικά με την εκτέλεση του προγράμματος και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αύριο Πέμπτη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχουν στο Euro Working Group. Εκεί αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ.