Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση για επέκταση της προκαταρκτικής εξέταση σε βάρος του πρ. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», και για το «αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία».

Ειδικότερα, σε σύνολο 266 παρόντων βουλευτών ψήφισαν 234 υπέρ, 21 κατά, 3 λευκά, 7 «παρών» ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θέτει την προσθήκη στο κατηγορητήριο του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Η συζήτηση επί της πρότασης άνοιξε σήμερα το πρωί με τους εισηγητές των κομμάτων.

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι γίνονται «επιλεκτικές διαρροές» για να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο αναφέροντας ότι δεν έκαναν τίποτα ούτε επικοινώνησαν μαζί του, για να ενημερωθούν για τη λίστα Λαγκάρντ. «Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;».

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, σκληρή γλώσσα για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως βάρος που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν».