Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει μέσω των συνεργατών του ότι εάν υπάρξει έστω και μια διαρροή στην κρίσιμη ψηφοφορία, δε θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Το μεγαλύτερο στοίχημα, αλλά και η μεγαλύτερη μάχη αποτελεί για την κυβέρνηση η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς οι ρυθμίσεις του έχουν προκαλέσει πολυεπίπεδες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αλλά και σχεδόν στο σύνολο του λοιπού πολιτικού φάσματος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το Μέγαρο Μαξίμου δεν αναμένεται να θέσει δημοσίως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους «πράσινους» βουλευτές.

Επί της ουσίας, ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει μέσω των συνεργατών του ότι εάν υπάρξει έστω και μια διαρροή στην κρίσιμη ψηφοφορία, δε θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να έχει «καθαρή εντολή» για την υλοποίηση του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμήν δεν υπάρχουν «ύποπτοι». Ωστόσο, ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι την τελευταία στιγμή το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από το σύνολο της ΚΟ, καθώς ούτε η πρόθεση «ανταρσίας» των κ. Γ. Δημαρά, Σοφίας Σακοράφα και Β. Οικονόμου είχε γίνει αντιληπτή από τους επιτελείς του πρωθυπουργού.
Ένας από τους βασικούς λόγους προβληματισμού του Μεγάρου Μαξίμου για τη στάση που θα τηρήσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η μεγάλη πίεση την οποία ασκούν στους «πράσινους» βουλευτές οι ψηφοφόροι τους, προκειμένου να «αντιδράσουν».

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα και κατακλύζονται με emails, με τα οποία πολλοί απ’ όσους τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, τους καλούν να καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι χαρακτηρισμοί προσωπικά για τον πρωθυπουργό είναι ιδιαίτερα σκληροί, ενώ προτρέπεται «να αλλάξει το όνομα της παράταξης, αφού στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον καθόλου σοσιαλισμός».
Προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις, από τη Δευτέρα θα αρχίσει μια προσπάθεια προληπτικού κατευνασμού. Τούτο θα γίνει μέσω ενημέρωσης των βουλευτών στο ΚΤΕ, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των κ. Ανδρ. Λοβέρδου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής