Απαντήσεις στο γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει τους καθηγητές, έδωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη φάση. Δεν μπορείς να κρατάς σε ομηρία 100.000 οικογένειες και τα παιδιά», είπε, προσθέτοντας: «Υπάρχουν και 1.500 εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν ούτε μία ώρα διδασκαλίας το χρόνο».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε: «Με την επιστράτευση αποτρέπουμε μία απειλή για το δημόσιο συμφέρον», σημειώνοντας ακόμη: «Η Πολιτεία έχει νόμους, έχει διατάξεις, ήταν ηθικό καθήκον να προχωρήσουμε σε αυτό τον τρόπο αντίδρασης. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είπαν “επιστρατεύστε μας, για να πάμε με το κεφάλι ψηλά”».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη διαγραφή του προέδρου της ΟΛΜΕ από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Νομίζω ότι έχει τοποθετηθεί ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει σημασία που πρόσκειται. Είναι ξεκάθαρο πως αντιμετωπίζει την κοινωνία».

Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε και για τα επίμαχο θέμα των σεναρίων επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στην ΝΔ, λέγοντας: «Ειλικρινά δεν γνωρίζω τίποτα και δεν είναι της θέσης μου να σχολιάζω τέτοιες εξελίξεις».

Στάθηκε όμως και στο θέμα των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Το θέμα είναι σεβόμαστε ή δεν σεβόμαστε μια άποψη. Για ποια προβοκάτσια μιλάμε; Θα γυρίσουμε στην εποχή του λήσταρχου Νταβέλη; Θα πάμε στο δίκαιο του όπλου; Υπάρχει μία σαφέστατη τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολούν αστυνομικούς», υποστήριξε.