Ανησυχία για την κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς παρά τις «εκκλήσεις» να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι η Ιπποκράτους εμφανίζεται αποφασισμένη να να δώσει έκταση στο θέμα «των υπερβολικών και περίεργων δαπανών επί αρχηγίας Παπανδρέου» δείχνοντας μάλιστα πολύ στενούς του συνεργάτες.

Επιτελείς του Α. Σαμαρά μιλούν για κίνηση πανικού του Ευάγγελου Βενιζέλου «ο οποίος προσπαθεί να ανασυντάξει το ΠΑΣΟΚ στρεφόμενος στο παρελθόν κι όχι στο μέλλον».

Άνθρωποι του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος επιδίωξαν χθες επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα πριν την συνάντηση των Βενιζέλου-Παπανδρέου αλλά όπως ήταν φυσικό η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν μπορεί κανείς να ανακατευτεί στα εσωτερικά άλλου κόμματος.

Παρόλα αυτά με δίοδο την ΝΔ κι όχι το Μαξίμου ο Α. Σαμαράς υπενθύμισε στην Ιπποκράτους ότι το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, ότι η τρόικα επιστρέφει τον Ιούνιο και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων.

Μια κρίση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ενός από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους μπορεί να τινάξει στον αέρα την μέχρι τώρα προσπάθεια. Πάντως μέχρι στιγμής η Ιπποκράτους εμφανίζεται αμετάπιστη.

Όπως τόνισε βουλευτής στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου «κανείς από την σημερινή ηγεσία δεν είναι διατεθειμένος να καλύψει και να πάρει απάνω του όσα συνέβησαν στο παρελθόν».

Μακάρι να αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία απόκλιση στα οικονομικά, αν όχι δεν θα προχωρήσουμε κουκουλώνοντας το παρελθόν».