Για τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και τον τρόπο που ηγείτο σε διάφορα υπουργεία επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ιδρυτής του κόμματος «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» υποστήριξε ότι «Υπάρχει ανάγκη να δοθεί μάχη κατά της ύφεσης της ανεργίας και όχι άλλα μέτρα». Τόνισε ακόμη ότι «Αυτοί που δεν χρωστάνε είναι ελάχιστοι. Ο κανόνας είναι οι οφειλές».

Σημείωσε ότι φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και πρόσθεσε ότι: «Οι δύο εταίροι έχουν επιλέξει τη φιλική συμμετοχή και όχι την ενεργή στην κυβέρνηση».
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «Έλεγα ότι αν υπάρξει νέο μέτρο, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Το ενιαίο τέλος ακινήτων είναι νέο μέτρο».

Για την υπουργοποίησή του υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε, σημειώνοντας: «Όταν αυτά που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα τη δεκαετία του ’70, τα κάνει το 2010, το 2011, το 2012 τότε με τις συγκρούσεις που έγιναν, δικαιούμαι να σκέπτομαι ότι μπορεί ο πολίτης να με εμπιστευτεί αν μαζί με νέους ανθρώπους φτιάξουμε κάτι καινούργιο». Και τόνισε: «Αυτά που έκανα στα υπουργεία ήταν αναγκαία για τη χώρα».

Σημείωσε ότι ο κ. Κικίλιας κακώς αποπέμφθηκε και ανέφερε: «Εγώ διόρισα τον κ. Κικίλια. Δεν τον είχε επιλέξει ακόμη το Μαξίμου. Πήγε πολύ καλά. Ήταν πολύ παραγωγικός. Οφείλω να πω ότι και ο κ. Αμπατζόγλου είναι εξαιρετικός». Είπε ακόμη ότι ο κ. Κικίλιας είναι εμπνευστής του προγράμματος κατά της ανεργίας του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε ότι η πελατειακή σχέση θα σταματήσει πολύ δύσκολα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποδείχθηκε απολύτως ανεπαρκής.