Καραμανλής: Οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία

«Η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:23
18/07/2019
Καραμανλής: Οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία
2
loading

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της κυβέρνησης για τις υποδομές παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο συνέδριο του Economist, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Καραμανλής, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, τόσο ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα όσο και δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης, επικεντρώθηκε κατά την τοποθέτησή του στις βασικές καινοτομίες και τα νέα εργαλεία, που φέρνει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων έργων και τη μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσής τους.

Κάποια από αυτά είναι η ανεξάρτητη επαλήθευση μελετών σκοπιμότητας για ένταξη των έργων στον εθνικό σχεδιασμό, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών για τον τακτικό έλεγχο και τη συντήρησή τους, η επίβλεψη των δημοσίων έργων και από τον ιδιωτικό τομέα -ανάλογα τον τύπο του έργου και τη διαθεσιμότητα του Δημοσίου- τη διεύρυνση της συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και τις «προτάσεις καινοτομίας», για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα όχι μόνο στην υλοποίηση αλλά και στον σχεδιασμό των έργων.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής και στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Άννα Α

    Αυτό το ξέρουμε, για νέο μας το λέτε; τη κάνετε έχει σημασία. Άλλο στα λόγια και άλλο στην πράξη. Γεμίσαμε από ρήτορες της πολιτικής. Και από έργα μηδέν. Τα ευρώ να παίρνουν να περνάνε καλά και στα @@ τους

  2. avatar ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕΣ!!! ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

    ΛΟΧΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΑΣΜΑ ??? ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΑ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει