Με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποδεσμεύονται δεκάδες αστυνομικοί οι οποίοι είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια αρχηγών κόμματων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ η απόφαση πάρθηκε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι αστυνομικοί των λεγόμενων VIPs επανέρχονται από το Σάββατο κιόλας στις οργανικές τους θέσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που φρουρεί γραφεία μη εκλεγμένων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η διαταγή προβλέπει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης θα δικαιούνται πλέον τέσσερις αστυνομικούς, οι υφυπουργοί δύο οι βουλευτές – ευρωβουλευτές έναν και οι γενικοί γραμματείς κανέναν. Ο αστυνομικός όμως δεν πρέπει να ανήκει στην Άμεση Δράση και τις υπηρεσίες ασφάλειας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.