Σε μείωση των μετακλητών υπαλλήλων προχωρά το Μαξίμου

Υλοποιείται η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:44
11/07/2019
Σε μείωση των μετακλητών υπαλλήλων προχωρά το Μαξίμου
15
loading

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού καθώς μείωσε τις θέσεις των ειδικών συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καταργούνται τέσσερις θέσεις ειδικών συμβούλων και δύο θέσεις μετακλητών, κατεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του προσωπικού στο Μέγαρο Μαξίμου σε 80, από 86.

Έτσι υλοποιείται η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά και την παρουσίαση της νέας δομής των υπουργείων αλλά και των άμεσων στόχων που θα έχουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη πράξη της κυβέρνησης, έπειτα από εκείνες για την νέα δομή των υπουργείων, που περιλαμβάνει περικοπές στον αριθμό του μετακλητού προσωπικού.

Επίσης, με δεύτερη απόφαση, ορίζεται νέος γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού συνιστώνται τα εξής γραφεία:

 1. Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού: Στην αρμοδιότητα του Γραφείου ανήκουν η ρύθμιση των προσωπικών επαφών του Πρωθυπουργού και η λειτουργική και γραμματειακή υποστήριξη του έργου του,
 2. Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης: Στην αρμοδιότητα του Γραφείου ανήκουν η τήρηση του Ιδιαίτερου Πρωτοκόλλου του Πρωθυπουργού, ο χειρισμός της σχετικής αλληλογραφίας, η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, την υπηρεσιακή κατάσταση και τη διοικητική μέριμνα του εν λόγω προσωπικού, το συντονισμό και την εποπτεία των διαχειριστικών και οικονομικών ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και των εντός Ελλάδας μετακινήσεων του Πρωθυπουργού, την ασφάλεια των βιβλίων και εγγράφων, την τήρηση του Γενικού Πρωτοκόλλου του Πρωθυπουργού και το χειρισμό της σχετικής αλληλογραφίας, τη διαχειριστική μέριμνα των δημόσιων σχέσεων του Πρωθυπουργού, τη συντήρηση των χώρων και του εξοπλισμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, την ασφαλή λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών, τηλεπικοινωνιακών, ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων, των λειτουργικών συστημάτων και του εν γένει εξοπλισμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καθώς και η εποπτεία της Υπηρεσίας Διοικητικής Μέριμνας του άρθρου 38 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα (π.δ. 63/2005).
 3. Διπλωματικό Γραφείο: Στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκουν η παρακολούθηση των διεθνών υποθέσεων και εξελίξεων, των εργασιών και της εν γένει δραστηριότητας των διεθνών οργανισμών και η υποστήριξη του Πρωθυπουργού στα θέματα αυτά. Επιπλέον, ανήκει η παρακολούθηση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών, η επεξεργασία σχετικών προτάσεων και η οργάνωση σε διπλωματικό επίπεδο των επισκέψεων του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό και των συναντήσεων του στο εσωτερικό στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεών του.
 4. Γραφείο Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης: Στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκουν η παρακολούθηση των ευρωπαϊκών εξελίξεων, των εργασιών και της εν γένει δραστηριότητας των ευρωπαϊκών θεσμών και η υποστήριξη του Πρωθυπουργού στα θέματα αυτά. Επιπλέον, ανήκει η επεξεργασία σχετικών προτάσεων και η οργάνωση και υποστήριξη των επισκέψεων και υποχρεώσεων του Πρωθυπουργού στις συναντήσεις των οργάνων της Ε.Ε.
 5. Οικονομικό Γραφείο: Στην αρμοδιότητα του Οικονομικού Γραφείου ανήκουν η παρακολούθηση της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής και στρατηγικής στα θέματα οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης και η υποβολή σχετικών προτάσεων στον Πρωθυπουργό, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.
 6. Γραφείο Κοινωνικών Θεμάτων: Στην αρμοδιότητα του Γραφείου ανήκουν η μελέτη και ανάλυση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού έργου και η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την επίτευξη των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία σε τομείς που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής. Επιπλέον, στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκει κάθε θέμα που άπτεται των σχέσεων Κράτους Κοινωνίας και της ανοιχτής διακυβέρνησης.
 7. Γραφείο Τύπου: Στην αρμοδιότητα του Γραφείου Τύπου ανήκουν η παρακολούθηση της επικαιρότητας και η σχετική ενημέρωση του Πρωθυπουργού, η επικοινωνία με τα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και η ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις πρωτοβουλίες του.
 8. Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού: Στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκουν η υποστήριξη του Πρωθυπουργού σχετικά με όλα τα ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού που αφορούν στο κυβερνητικό έργο, η ανάλυση των επιπτώσεων των δημοσίων πολιτικών στην κοινωνία και οι σχετικές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό.
 9. Γραφείο Επικοινωνίας: Στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκουν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της υλοποίησης της στρατηγικής της ψηφιακής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, η διοργάνωση εκδηλώσεων του Πρωθυπουργού και η επιμέλεια και των ομιλιών του Πρωθυπουργού.
 10. Νομικό Γραφείο: Στην αρμοδιότητα του γραφείου ανήκουν η επιμέλεια, μελέτη και εισήγηση κάθε θέματος νομικού ενδιαφέροντος που του αναθέτει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Να θυμάστε.
  Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση για . . . . μπίζνες. . !
  Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί ήταν διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που
  θα κάνουν τις μπίζνες με τις εταιρίες που δούλευαν . . !
  Γιατί σε περίπτωση ' ' ανασχηματισμού ' ' που θα πάνε για δουλειά ;
  Άνεργοι θα μείνουν ;
  Πίσω στην μαμά εταιρία . . . !
  Και ακόμη είναι . . . αρχή.

 2. avatar Γερό δούλεμα!

  Από 86 στους 80! Μεγάλη μείωση! Να έπεφταν στους 43 κι ακόμα πιο κάτω να το δεχτώ!

 3. avatar Για το γραφείο της Θεσσαλονίκης ?

  Το ΦΕΚ του 2016 καθόριζε και τις θέσεις του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
  Με το γραφείο αυτό τώρα τι θα γίνει ?

 4. avatar Οντως υλοποιει

  Τη πρωτη πραξη ο κυριος Μητσοτακης βαζοντας διευθυντη του Αθηναικου και Μακεδονικου Πρακτορειου Ειδησεων τον κυριο Παπαναγιωτου ο οποιος συναντηθηκε σημερα στο Κολωνακι με τον νουμερο 1 της Novartis τον κυριο Φραντζη.Την υλοποιει επισης βαζοντας σαν υφυπουργο περιβαλλοντος τον κυριο Οικονομου συμβουλο της Lamda Development αναδοχου εταιρειας για το Ελληνικο.

  1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣ

   και οι βομελεμοι νεοδημοκρατες βαζουν αρνητικο στο σχολιο σου. προφανως ειναι εντελως βαμενοι για να μην συμφωνουν οτι ειναι λαμογια αυτο που γινεται με το ελληνικο...

 5. avatar φροιξος

  να τους μετρήσουμε του χρόνου τέτοια μερα!

 6. avatar σωστοτατο

  μετρο...οχι αλλοι διορισμοι...μας ηπιατε το αιμα να πληρωνομε κομματοσκυλους...μονο η ερτ εχει 3000....γεμισαν υπογεια και διαδρομοι και κανουν και εξαγωγη σε αλλα καναλια......

 7. avatar tboni2

  7 νεκροι 120 τραυματιες και αλλαζουμε την ατζεντα ριχνοντας πυροτεχνηματα με μειωση των μετακλητων υπαλληλων ......αχρηστοι σε ολα οπως παντα ησασταν στην ιστορια, λιγοι ανικανοι και αχριστοι

  1. avatar ανόητη

   ουτε να μετράς δεν ξέρεις; 26 πνιγμένοι στην Μάντρα και 104 καμένοι στο Μάτι από την χαζομάρα των συντροφοφασιστάκων κάνει 130 νεκροί.

  2. avatar .!.!.!.

   Σιγά tbont2, κράτα τη φόρα σου & θα έχεις χρόνο να βρίσεις,γιατί όρεξη βλέπω έχεις

  3. avatar δσα

   Εχασες τις εκλογες δεν σε παιρνει να μιλας για ασχετους. Μεσα σε 5 χρονια εισασταν τοσο αχρηστοι και ασχετοι που ξαναβγηκε η ΝΔ με αυτοδυναμια. Στον αγυριστο ανθελληνες. Επισης μην συγκρινεις ανομοια πραγματα, σας κραζουν ακομα και μεσα απο το κομμα. Μονο ζημια κανετε. Βαλτε το μυαλο να δουλεψει να δειτε οτι δεν υπαρχει τιποτα παραπανω που να μπορουσε να κανει για ενα μπουρινι και για ανεμους 12 μποφορ. Απο την αλλη η Δουρου μπορουσε να ειχε κανει πολλα περισσοτερα και το ξερουν ολοι.

  4. avatar Μ

   Τράβα γλύψε κανένα παγωτό ρε αεργε

  5. avatar 2thoni

   Πόσο είπες ότι παίρνεις για το τρολάρισμα ; 0,60 τη φορά; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση κάνουν τη δουλειά τους ή όχι; Αυτό μετράει. Μην χρησιμοποιείς τους νεκρούς για την ψευδοπροπαγάνδα σου. Το ότι υπάρχουν νεκροί από ένα τυφώνα ευθύνεται η κυβέρνηση; Μπορούσε να δράσει να τον αποτρέψει και δεν το έκανε; Ή ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες. Μάθε λοιπόν ότι ο ελληνικός έβγαλε κυβέρνηση τετραετίας με ισχυρή πλειοψηφία με την ισχυρή επιθυμία να αντικαταστήσει τους ανίκανους που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν μια τραγωδία σε εξέλιξη στο Μάτι, εκεί όπου από εκείνους εξαρτιόταν ο συντονισμός των ενεργειών, η περισυλλογή των ανθρώπων από τη θάλασσα πυο μούλιαζαν ανπνέοντας την κάπνα επί πέντε ώρες..Και η λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους θα συνεχιστεί, είτε σου αρέσει είτε όχι, χωρίς τον Φλαμπουράρη με τις φραπεδιές στο Κοινοβούλιο και τον Φίλη να κοιμάται όρθιος, και την άλλη, πώς τη λένε, την ξεχάσαμε κιόλας που ήθελε να μας φτιάξει κουραμπιέδες.

   1. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

    @thoni
    ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Η ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΕΜΙΣΤΑ....
    Υ.Γ. Κι'εγω ξεχασα το ονομα της............

   2. avatar Μαθε και εσυ

    Που ξερεις τα παντα οτι αδεια για ολες τις προσθετες κατασκευες σε πεζοδρομια,πλατειες,παραλιες,επεκτασεις χωρων εστιασης οπως εκει που σκοτωθηκαν δυο ατομα δινει η περιφερεια και ο περιφερειαρχης τον οποιο εχει στηριξει επισημα η Νεα Δημοκρατια.Ο περιφερειαρχης αξιοτιμε κυριε ειναι αυτος που εγκρινει τις αδειες για τα παραπανω καθως και για οτιδηποτε υπαρχει στις παραλιες οπως απλωστρες,ομπρελες που λογω των ανεμων γινονται επικινδυνα για τις ανθρωπινες ζωες.Και αν εχεις ακουσει τις δηλωσεις για το πως πεθανε το ενα παιδακι θα καταλαβεις γιατι ο κυριος Περιφερειαρχης ειναι και αυτος υπευθυνος για καποιους απο τους θανατους στη Χαλκιδικη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει