Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το κυπριακό μνημόνιο.

«Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα για το μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό», ανέφερε ο κ. Σαρρής, τονίζοντας ένας ακόμη λόγος της παραίτησης του είναι για να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει δραστηριότητες και της περιόδου, κατά την οποία ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

«Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η έρευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρρής ήταν πρόεδρος της Λαϊκής από Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα, ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε τη συμφωνία «τεράστιας σημασίας», αλλά τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι «πολύ δύσκολο για όλους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr