Τις ευχαριστίες του στον Μιχάλη Σαρρή εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην οποία αναφέρει πως αποδέχθηκε με λύπη την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει πως η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής. Επίσης , επεσήμανε την «άψογη συνεργασία» που είχε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει ότι «ιδιαίτερα εκτιμά και θέλει να εξάρει την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή και το υψηλό πολιτικό ήθος που επέδειξε».

«Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος.

Όπως ανακοινώθηκε, τον κ. Σαρρή θα διαδεχθεί ο υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, η δε γενική διευθύντρια του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ζέτα Αιμιλιανίδου θα αναλάβει το Υπουργείο Εργασίας.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.