Μετά τη μάχη των Ευρωεκλογών 2019, όπου οι Πολίτες του Ηλία Ψινάκη συγκέντρωσαν ποσοστό 0,91%, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τις εθνικές εκλογές.

Όπως ανακοινώθηκε, οι Πολίτες δεν θα κατέβουν στη μάχη των εθνικών εκλογών, καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος για οργάνωση. «Η άμεση προκήρυξή τους δεν μας αφήνει περιθώρια να ετοιμαστούμε όπως θέλουμε, ώστε να παρουσιάσουμε με τους Πολίτες θέσεις σχέδιο και συνδυασμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ηλίας Ψινάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Ψινάκη:

«Αγαπητοί μου φίλοι,

Η προσπάθεια που κάναμε στις ευρωεκλογές, μαζί με τους Πολίτες, σε πολύ σύντομο χρόνο, με λίγα χρήματα, αλλά πολλή λάσπη, αποκλεισμούς από τα ΜΜΕ και σαμποτάζ στα ψηφοδέλτια, είχε ένα αποτέλεσμα που ξάφνιασε πολλούς. Η δική σας δύναμη αποτυπώθηκε πάνω από 52.000 φορές, έφτασε σχεδόν το 1% και όλοι μπορείτε να φανταστείτε τί θα πετυχαίναμε αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Είναι αυτό ακριβώς, ο χρόνος, που δεν έχουμε και τώρα ώστε να μπορέσουμε να οργανωθούμε για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Η άμεση προκήρυξή τους δεν μας αφήνει περιθώρια να ετοιμαστούμε όπως θέλουμε, ώστε να παρουσιάσουμε με τους Πολίτες θέσεις σχέδιο και συνδυασμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να αγνοήσω τα χιλιάδες μηνύματα θετικής ενέργειας, παρότρυνσης και υποστήριξης που έλαβα από εσάς μετά τις ευρωεκλογές. Μου ζητήσατε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια. Να μη σταματήσει.

Λοιπόν εδώ είμαι και εδώ είσαστε. Φίλοι μου, δεν σταματάμε. Αρχίζουμε μεθοδικά να ετοιμαζόμστε, για να μεγαλώσουμε αυτό το καινούργιο και διαφορετικό που ξεπήδησε στη δημόσια ζωή της χώρας.

Γιατί οι Πολίτες, πάνω απ΄ όλα, είστε εσείς! Και πλέον οι Πολίτες έχουν φωνή!

To be continued…».