Τα εύσημα του αυστριακού αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, για τον ελληνικό λαό, προβάλλει σε τηλεγράφημά του από την Αθήνα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), παραθέτοντας δηλώσεις του, στις οποίες τονίζει ότι «οι Έλληνες έχουν καταβάλει εξαιρετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την εξυγίανση της οικονομίας τους, για τις οποίες τους αξίζουν συγχαρητήρια και αυτό πρέπει να επισημανθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, ο οποίος βρίσκεται αυτό το διήμερο στην ελληνική πρωτεύουσα, για τη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες πρέπει να υπάρξει αποφασιστική δράση, παραμένουν τώρα η μάχη κατά της ανεργίας και η επιτακτικά αναγκαία μεταρρύθμιση της διοίκησης».

Όπως σημειώνεται στο τηλεγράφημα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το 2013, το οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπει τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τους νέους επιχειρηματίες και την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει χάσει μέσα στα τελευταία έξι χρόνια το 25% του ΑΕΠ, 60% των νέων είναι άνεργοι, ο κ. Κάρας επισημαίνει στις δηλώσεις του, ότι «για πρώτη φορά φαίνεται και πάλι φως στο βάθος του τούνελ και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις τεράστιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τής Ελλάδας».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται πως ο Ότμαρ Κάρας παρουσίασε στους χώρους της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την αυστριακή ταινία-ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθίζει» και ακολούθησε συζήτηση με Έλληνες νέους.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ του γνωστού Αυστριακού σκηνοθέτη, Φάμπιαν Εντερ, το οποίο συνδέεται με την ομώνυμη πρωτοβουλία που στηρίζεται από γνωστές αυστριακές προσωπικότητες και έχει ως στόχο την ανάδειξη μιας επίκαιρης εικόνας της Ελλάδας, αντίθετης, όπως λέει ο δημιουργός του, στις «μανιωδώς μίζερες καθημερινές αναφορές, οι οποίες καθηλώνουν τους ανθρώπους και γεννούν φόβους, από τους οποίους πολύ λίγο απέχει το μίσος».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως, επίσης, με την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, Μελίτα Σούμπερτ, και τον εμπορικό επιτετραμμένο, Μπρούνο Φράιταγκ.