Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημερώνει ότι εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ενώ ευχαριστεί «τους ευρωπαίους συναδέλφους που με εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ. Με την εκλογή μου, αναγνωρίζεται η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και καταγράφεται ενόψει των εθνικών εκλογών η εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη», καταλήγει το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξελέγη σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ένας εκπρόσωπος. Ο Βέμπερ κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), προσθέτοντας πως τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Το ΕΛΚ πρότεινε τον Βέμπερ ως υποψήφιό του για τη διαδοχή του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές, όμως το ποσοστό της μειώθηκε, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξεύρεση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Βέμπερ για το ανώτατο αξίωμα της ΕΕ.