Για «σήριαλ ελληνοτουρκικής προσέγγισης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολιάζοντας την επίσκεψη και τις επαφές του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

«Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα των νησιών, τα 12 μίλια στο Αιγαίο και την ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει αμέριμνος να απολαμβάνει το σήριαλ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Νότης Μαριάς.

Εξ άλλου, ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε στις συσκέψεις των κυβερνητικών στελεχών με την Τρόικα, τους εκπροσώπους της οποίας χαρακτήρισε «υπαλληλίσκους των δανειστών» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή αυτών των επαφών «έριξε λευκή πετσέτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση «έχει μετατραπεί πλέον σε σάκο του μποξ από τους υπαλληλίσκους των δανειστών, χωρίς να τολμήσει να απαιτήσει καν τα αυτονόητα, δηλαδή την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που έχει οδηγήσει σε απώλειες ζωών».