Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αντάλλαξαν απόψεις, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον νυν πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν θα παραβρεθεί στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Νέων Ηγετών σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (2013 YPO Global leadership summit), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι θα ήταν παρών στην έναρξη του Συνεδρίου που είχε προσδιοριστεί για την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια δήλωσε συμμετοχή στη Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης που γίνεται την προσεχή Παρασκευή. Τελικά, αργότερα, η έναρξη του Συνεδρίου ορίσθηκε για την 1η Μαρτίου, για οικονομικούς λόγους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διάσκεψης, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου, και συγκεκριμένα σε συζήτηση με τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν περισσότερα από 2500 ανώτερα στελέχη Οργανισμών και Επιχειρήσεων από 100 χώρες του κόσμου.

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στη Διάσκεψη είχε συμφωνηθεί από καιρό και είχε επιβεβαιωθεί μετά την αρχική ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που ήταν για την Πέμπτη και στην οποία είχε προγραμματιστεί να είναι παρών.