Προσκλητήριο σε «τσαρλατάνους» απηύθυνε ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του για τις ξένες επενδύσεις, σχολίασε η τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με τον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Καπερνάρο, την ίδια ώρα, να επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την θεομηνία.

Η κ. Μακρή υποστήριξε πως «με δηλώσεις για δήθεν επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων, όχι μόνο δεν απογειώνονται οι επενδύσεις, αλλά απεναντίας πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας».

Τόνισε δε πως «κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πλαίσιο» και πως «το μόνο που προβάλει ο πρωθυπουργός είναι μια εικόνα δυνατότητας εκμετάλλευσης του ελληνικού ορυκτού πλούτου, με μήνυμα ότι αρπάξουμε προς τους τσαρλατάνους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως επενδυτές».

Εξάλλου, ο Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε ότι «η Αττική πνίγηκε, αβοήθητη, στο έλεος των καιρικών φαινομένων και της παντελούς ανικανότητας της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες της».

«Ας βάλει το χέρι του ο Θεός των Ελλήνων, γιατί οι, κατ’ ευφημισμόν, προστάτες αυτού του λαού, δεν πράττουν άλλο από το να τον κοροϊδεύουν», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, τον Απρίλιο.

Το Σάββατο το πρωί (10:00) θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας το προσυνέδριο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των με θεματική ενότητα «Ανάπτυξη – Ανταγωνισμός – Νέες Τεχνολογίες».

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο με θεματική ενότητα «Πλουτοπαραγωγικές πηγές-ΑΟΖ».