Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, οι προαπαιτούμενες δράσεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί, τα μέτρα για την ενίσχυση των πλέον αδύνατων πολιτών αλλά και η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ στην χώρα μας την Τρίτη, περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.

Στο μέγαρο Μαξίμου για να συμμετάσχει στη σύσκεψη που έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, εκλήθη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Βρούτσης αναμένεται να ενημερώσει του αρχηγούς για τη δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 600 εκατ. ετησίως από την εφαρμογή του προγράμματος “Αριάδνη” και την πάταξη της φοροδιαφυγής, για την πρόθεσή του να προωθήσει την πρόταση για εγγραφή αυτοαπασχολούμενων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης τις επόμενες ημέρες.

Στις προτάσεις του κ. Βρούτση -που σύμφωνα με τον υπουργό μπορούν να υλοποιηθούν από την εξοικονόμηση του ανωτέρω ποσού- είναι η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανεργους και το 2013, η διατήρηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητα του ανέργου για τα άτομα που μετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η καταβολή της σύνταξης στα άτομα με αναπηρία άνω του 67% στο διάστημα που αυτή “παγώνει” μέχρι να περάσουν από τις επιτροπές.