Τη δέσμευση ότι θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία σχετικά με την υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σε δηλώσεις του ο Κεδίκογλου κράτησε αποστάσεις από την εκδοχή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι οι τέσσερις συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή τους με τις αστυνομικές δυνάμεις. «Δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου» υποστήριξε ο κ.Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε πως ο νόμος εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και ζήτησε «να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό» στις πράξεις τους, δηλαδή στις ληστείες για τις οποίες συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί.

Ερωτηθείς για το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων των τεσσάρων συλληφθέντων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μετά τον προφανή ξυλοδαρμό τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση».