Για «συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ εξτρεμιστών-τρομοκρατών και κοινών παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου», έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αlpha 9,89, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σε σχέση με τα περί ξυλοδαρμού των συλληφθέντων του Βελβεντού, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου είπε πως καθώς «βρίσκεται μια έρευνα σε εξέλιξη, δεν πρέπει να υιοθετηθεί άκριτα οποιαδήποτε καταγγελία». Σε κάθε περίπτωση, «ο νόμος θα εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις με τον ίδιο τρόπο, οποιοσδήποτε και εάν εμπλέκεται», τόνισε

«Ας αφήσουμε τους θεσμούς να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε, λέγοντας για την συγκεκριμένη υπόθεση «η αστυνομία ήταν σε εγρήγορση και κατάφερε και εντόπισε τους δράστες, υπήρχε κάποια πληροφόρηση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, την ώρα που οι παραγωγοί παραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα ήθελαν όξυνση των εξελίξεων», είπε ο κ. Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να βρεθεί σε ομηρία η κοινωνία», και καλώντας τους αγρότες «να μη κάνουν στον άλλον αυτό που δε θέλουν να τους κάνουν».

Με αφορμή τις αντιδράσεις βουλευτών ΝΔ για τον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη, είχε να κάνει με μία ελλιπή ενημέρωση. Ορισμένοι Βουλευτές εξαπέλυσαν την κριτική τους θεωρώντας δεδομένο ότι τα δημοσιεύματα ισχύουν. Ας μην βιαζόμαστε και ας μην προτρέχουμε να βγάζουμε συμπεράσματα. Με μία καλύτερη ενημέρωση δεν θα είχε συμβεί αυτό».