Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εξαπολύει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνης διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα «πυρά» που εξαπολύονται τα τελευταία 24ωρα από βουλευτές της κυβέρνησης συνασπισμού κατά του υπ.Οικονομικών.

Σε επιστολή-ερώτηση του προς τον κ.Στουρνάρα, ο κ.Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι η επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων στερείται «πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάλυσης», υπογραμμίζοντας ότι η υπερφορολόγηση των ακινήτων δεν θα αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Μάλιστα ο κ.Κακλαμάνης παραλληλίζει την φορολογία στα ακίνητα «με το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης που αντί της προσδοκώμενης αύξησης μείωσε τα δημόσια έσοδα».

«Οι τεχνοκράτες της τριμερούς εποπτείας των δανειστών μας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος εάν δεν εξαιρεθούν τα μη εκμεταλλευόμενα αγροτεμάχια και μέχρις 100 τμ. τα ακίνητα που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως πρώτη κατοικία» αναφέρει ο κ.Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει, προς πάσης ανακοίνωσης, να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την επελθούσα μείωση κατά 30-40% της εμπορικής τους αξίας και την καθίζηση της κτηματαγοράς.

Τέλος οφείλει πριν ανακοινώσει οποιαδήποτε μέτρα, να γνωστοποιήσει τη συνολική αξία ακινήτων που διέφυγαν ως τώρα, μεσω offshore εταιριών».