Για την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων στην Κοζάνη και το photoshop που έγινε σε αυτές, μίλησε τηλεφωνικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «Όταν υπάρχει έρευνα, ο τελευταίος που θα πρέπει να κάνει ανακοινώσεις είμαι εγώ. Θα με συγχωρήσετε κι εμένα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό», είπε για τις έρευνες σε γιάφκα που είναι σε εξέλιξη.

Για το θέμα των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων και των καταγγελιών για ξυλοδαρμό που υπάρχουν ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Εάν η Δικαιοσύνη καταλήξει ότι μετά τη σύλληψη, υπάρχει βασανισμός, θα είμαστε αμείλικτοι. Δεν αποκλείω τίποτα εγώ. Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε».

Σημείωσε ότι «Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους, που είχαν κάνει ληστεία, που είχαν όμηρο. Η τρομοκρατία δεν αφορά τους αστυνομικούς, αφορά τον κάθε πολίτη».

Και υποστήριξε πως «Ότι και να λέμε, πρέπει πάντα να έχουμε εικόνα του φαινομένου. Βεβαίως οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές αλλά σοκαριστικό είναι και το φαινόμενο».

Και διεμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι «Αν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις του νόμου, θα είναι αμείλικτες».
Σημείωσε όμως ότι του μεταφέρθηκε ότι υπήρξε συμπλοκή και ότι οι τραυματισμοί έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και προτού συλληφθούν. «Εάν υπήρχε λερωμένη φωλιά, θα δίνονταν φωτογραφίες στη δημοσιότητα;», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Και αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα της τρομοκρατίας στη χώρα μας λέγοντας «Πάντως, πρέπει κανείς να πει και δύο κουβέντες για το θέμα τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είναι απειλή για τον κάθε πολίτη, όχι μόνο κατά της ζωής του, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ούτε υπάρχει πιθανότητα να επενδύσει κανείς στη χώρα».