Ο αυταρχισμός πάει μαζί με τη λιτότητα, υποστηρίζει η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας την επίταξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ κάνει λόγο απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης της κυβέρνησης.

«Αποτελεί την απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης της κυβέρνησης. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την περίπτωση της απεργίας για να κάμψουν την όποια μελλοντική αντίδραση σε εργασιακούς χώρους», δηλώνει η κ. Δούρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής.

Η κ. Δούρου που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι στις ΗΠΑ σχολίασε και την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκείνο που είναι γεγονός είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση Ομπάμα σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή ηγεσία που ακολουθεί τα προστάγματα του Βερολίνου. Την επιλογή δηλαδή της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως μοναδικού μέσου αντιμετώπισής της, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα αποδεικνύει το λάθος της συνταγής αυτής».
Τονίζει τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παραμένει πιστός στην κατάργηση του μνημονίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παραμένει πιστός σε αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Στην κατάργηση του μνημονίου και στην επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».