«Ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει τα δεδομένα, τους συσχετισμούς, τις συγκυρίες, και θα υλοποιήσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όταν πρέπει και τη στιγμή που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον της χώρας», κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές», το οποίο διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, από την DefenceNet Media.

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή και να σταματήσει «εξ ολοκλήρου λανθασμένες συμπεριφορές» στο Αιγαίο καθώς «όλα αυτά που κάνει η Τουρκία δεν πρόκειται να της προσφέρουν τίποτα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα και πρέπει να είναι σημαία μας προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι είμαστε μία χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας», εκτιμώντας ότι οι μήνες μέχρι τα τέλη της Άνοιξης θα είναι πάρα πολύ σημαντικοί όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η κυβέρνηση για την ανάδειξη αυτού του ρόλου της χώρας μας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδέψει τον πρωθυπουργό στο επικείμενο ταξίδι του στο Κατάρ καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επισκέψεις του σε αραβικές χώρες ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί σε λίγες εβδομάδες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.