Ότι θα ψηφίσουν λευκό στην απογευματινή ψηφοφορία διεμήνυσε για μία ακόμη φορά στην ομιλία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ανέφερε δε ότι: «Δυστυχώς, ούτε με το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα από τη Βουλή, περνάει πάντα η αλήθεια. Τιμωρείς ένα κόμμα και βάζεις ένα άλλο που συνεχίζει την ίδια πολιτική. Πιστεύουμε ότι δεν περνάει η αλήθεια. Το σύστημα πιστεύουμε είναι θωρακισμένο. Η οικονομία είναι πολύ καλά θωρακισμένη. Η πραγματικότητα θα μείνει απ’ έξω».

Στάθηκε στην ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε κάποια επιχειρήματα. Να δεχθώ ότι πιστεύει αυτά τα επιχειρήματα αλλά είναι γνώστης της σαπίλας αυτού του συστήματος. Το αποκάλυψε. Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα και για τον κ. Παπακωνσταντίνου και για τον κ. Διώτη. Οι δύο άνθρωποι δίνουν την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν κουτά επιχειρήματα και σκέφτεσαι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι τόσο επιπόλαιοι. Μήπως αποφάσισαν να συγκαλύψουν πολύ σοβαρά πράγματα, ενδεχομένως όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά μήπως εκβιάζονται και προτίμησαν να δώσουν την εντύπωση ανθρώπων με κουτές απαντήσεις για να μην αποκαλύψουν την αλήθεια;».

«Εγώ», είπε «δεν μπορώ να κάνω την Αγκάθα Κρίστι και τον Ηρακλή Πουαρό» και ξεκαθάρισε ότι «θα ψηφίσουμε λευκό».

Σημείωσε ότι το θέμα της φοροδιαφυγής είχε γίνει το νούμερο ένα ζήτημα επί των ημερών του Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στο φορολογικό ενώ τόνισε ότι έχουν ρημάξει στους φόρους τον ελληνικό λαό. «Το σύστημα είναι σάπιο και όλα τα πρόσωπα υπηρετούν ένα τέτοιο σύστημα», επανέλαβε.

Και ζήτησε να πάνε στη φυλακή, όσοι εξαπατούν. «Δεν υπάρχει εξυγίανση του συστήματος», πρόσθεσε. Και τόνισε ότι άλλοι συγκαλύπτουν για ιδεολογικούς και άλλοι για άλλους λόγους.

Πάντως, πιστεύει στην ενοχή των περισσότερων. Όμως, πιστεύει ότι ένας να πηγαίνει στη φυλακή, πενήντα θα βγαίνουν έξω. Σημείωσε δε ότι «είναι ικανοί μέχρι και δολοφονίες να κάνουν», ενώ αναφέρθηκε και στα παλαιότερα σκάνδαλα που έχουν γίνει, για τα οποία κανείς δεν ενοχοποιήθηκε.