Ανασκόπηση των πολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της απόφασης Κουβέλη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. τους βουλευτές Βουδούρη και Μουτσινά, και ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή για την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, έγινε στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μίας διήμερης εκδήλωσης στα τέλη Ιανουαρίου, με θέμα τον εκσυγχρονισμό και τη αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος, τη διαφάνεια και το εκλογικό σύστημα.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του κόμματος για το επόμενο διάστημα, μετά το αίσιο τέλος που είχε η διαπραγμάτευση της τρικομματικής κυβέρνησης με την τρόικα και την χρηματοδότηση της χώρας.

Αποφασίστηκε ακόμη ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και ότι θα ενταθούν οι ενέργειες για την συγκρότηση συνδικαλιστικής παράταξης.