Κατηγορίες κατά του Μεγάρου Μαξίμου ότι είπε συνειδητά ψέματα για το θέμα του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα, που προσγειώθηκε στην Αθήνα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη σημερινά δημοσιεύματα για το θέμα από το «Πρώτο Θέμα» και τον «Ελεύθερο Τύπο».

Οι «αποκαλύψεις» αυτές, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, «επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους» συνεχίζει η Πειραιώς και απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

-Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;

-Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιον λόγο;

-Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;

«Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου» καταλήγει η ανακοίνωση.